magnin.blogg.se

Mitt äventyr i Göteborg.

Jobb, jobb, jobb...

Kategori: Allmänt

Jag har varit väldigt ofokuserad igen på bloggen. Jobbet har tagit mycket kraft denna vecka, trots att jag inte har gjort så jättemycket där. Men det blir bättre och bättre på Jula Sisjön. Börjat komma in i gemenskapen med kollegorna och det känns bra att komma till jobb - dock saknar jag fortfarande mina kollegor på Jägersro. 
 
Idag blir det bara ett kort inlägg då jag inte har någon ork att skriva. Men det kommer. 

Ha en trevlig kväll, och ta hand om varandra! 
 
Peace! <3

Qruiser

Kategori: Allmänt

Qruiser är en community för gay, bi, trans och queer personer. Det är en hemsida där man kan snacka med personer som har samma eller annan läggning, byta erfarenheter och även träffa kärleken - som jag gjorde med Viktor. Jag blev medlem på Qruiser 2009, när jag började årskurs 9 men har varit välidigt varierat hur aktiv jag varit. Det negativa är att det är välidt många medlemmar som bara är ute efter sexträffar, även gubbar (60-65 års åldern) som letar efter 15 åringar att träffa. Detta tycker jag är väldigt vidrigt och jag svarade aldrig när någon över 30 år skrev till mig. Någon gräns måste det finnas.
 
Jag kan verkligen rekommendera qruiser för de som är gay/bi eller lite exprementerande, för att träffa och prata med andra. Det finns en åldersgräns på 15 år och den är helt gratis (dock får man stå i kö för att komma in). Qruiser har hjälpt mig genom att komma i kontakt med andra gay-personer i samma ålder, vilket har känts underbart, man kunde andas ut och tänka "Det är inte bara jag". Men sen måste man tänka på att det är internet och du kan inte se personen bakom den andra skärmen. Bara för att någon fyllt i att de är 18 år kan det ändå vara en 50 åring på andra sidan - så var försiktig om du ska träffa någon. 
 
Nu när jag har hittat min kärlek gör jag såhär med mitt konto. Jag har ingen anledning att behålla det. 
 
 
 
 
 
 

Positiv feedback!

Kategori: Allmänt

Vill bara tacka för alla de fina och positiva orden angående mitt förra inlägg om HBTQ-frågor. Det betyder så sjukt mycket för mig att få det stöd ni ger och det behövs verkligen fler som vågar visa att de inte har någonting emot detta. Men behöver inte tycka om att två av samma kön är tillsammans, men man kan iallafall acceptera att det är så samhället ser ut och inte visa så mycket hat - vi är också människor som älskar. 
 
Detta har gett mig inspiration till om vad jag i fortsättningen ska skriva om. Aktuella samhällsfrågor och saker som jag anser är viktigt att prata om, sådant som det inte pratas om så mycket. Dessutom kommer jag fortsätta skriva om min vardag som nybliven Göteborgare, sambo och jobb. 
 
Glöm inte att vara dig själv, och våga visa vem DU är. 
 
Puss och kram!
Peace!

HBTQ-frågor.

Kategori: Allmänt

En sak som jag tycker är viktigt att prata om, och något som man ska kunna prata öppet om, är HBTQ-frågor - Homo, Bi, Trans och Queer. Det är någonting som folk i allmänhet har svårt att prata om och tycker är obehagligt. Vissa tillockmed äcklas av det, rädda att bli "smittade" av denna "hemska" sjukdom. Jag själv lever nu öppet som homosexuell - dock är det inte så att jag går runt och skryter om det eller visar upp det för alla. Men frågar någon, eller om min pojkvän kommer på tal så säger jag sanningen - jag skäms inte. Jag tänkte nu berätta lite om min upplevelse och hur mitt liv har sett ut innan jag tog steget och "kom ut ur garderoben". 
 
Jag har alltid varit lite udda när det gäller kompisar. Jag har i princip bara haft tjejkompisar, ett fåtal killkompisar som stått mig nära. I skolan umgicks man med dem, men på fritiden var det bara mina tjejkompisar som gällde. Jag höll inte på med någon sport, avskydde fotbollen som spelades på skolgården och alla eleverna var med på. Jag satt hellre på en gunga och pratade eller körde charader. På grund av det har jag ofta fått frågan om jag är homosexuell för det - bara för att jag umgicks med tjejer. Så har jag haft det och har fortfarande svårt att ha kontakt med killar ur ett vänskapligt perspektiv. Det är inte så att jag flörtar med alla killar jag ser, men har svårt att hålla igång ett samtalsämne. 
 
När jag gick i sexan "kom jag på" att jag tände på killar. Man såg killar ur ett annat perspektiv, men eftersom man hört allt det negativa om homosexuella döljde jag det för mig själv, det fanns alltid där - men jag lådsades som inget. Jag hade flickvänner, rätt många faktiskt (om de när man var liten räknas). På högstadiet mindskades flickvännerna och jag var istället singel länge. Hade ett LAN med en killkompis, men då datorerna slutade fungera hade vi filmkväll istället. Det ena ledde till det andra, och där låg vi och kysstes. Det var min första "homo-upplevelse". Trotts detta tvekade jag på min läggning - det var kanske bara en fas, eller var jag bisexuell. Denna engångshändelse upprepades inte, men jag hade en längtan efter denna kille. Vi fortsatte och lådsades som ingenting (vi gick trotts allt i samma klass). 
 
Efter ett förhållande med en tjej som varade i ca 1 år började jag insé att det inte var en fas. Jag kunde få känslor för en tjej, men jag kunde inte tänka mig något sexuellt med en. Jag var inte straight, inte gay, inte bi. Vad är jag då? Efter ett tag med googlande och prat med tjejkompis kom jag fram till att det kallas pansexuell. Efter ett tag slog jag den tanken åt sidan. Vad är ett förhållande utan något sexuellt? Jag försökte inte ens få ett förhållande med en tjej. Det kändes bara fel. 
 
I slutet av nian bestämde jag mig att berätta för alla mina närmsta vänner. De tog alla det jättebra, förvånadsvärt. Det var skönt för mig, det var en sten som lättade från bröstet. Jag bestämde mig för att forstätta hålla det inom mig för att inte riskera mina nya vänner på gymnasiet. Jag tänkte att om de fick lära känna mig först som "straight-Marcus" så har de ingen anledning att fly "homo-Marcus".
 
Hela gymnasietiden gick, och jag berättade inte för någon, förutom fler av mina tidigare vänner. Under tiden här träffade jag killar i smyg för mina föräldrar, min bror och mina klasskompisar. När jag fick mitt hjärta krossat fick jag lådsas som inget för att inte bli avslöjad. Men mina vänner som jag redan berättat för stöttade mig rejält, men jag ville inte lägga för mycket på dem - de hade också mycket att tänka på med skola och egen kärlek. Det var efter gymnasiet jag träffade en kille som gjorde att jag tog mig modet att berätta för mamma. Hon hade redan anat det och grät lite - men hon kramade om mig och sa "jag älskar dig, vad du än är". Sen var allt som vanligt. Precis när jag kommit ut för mamma, tog det slut med killen. Lite förstörd men ändå mådde jag bra då jag berättat för min mamma och bror. 
 
Efter ca ett halvår börjar jag prata med en kille på internet. Han är i Australien har varit där i en månad och ska vara där i två månader till. Vi chattar ett bra tag, men då han inte hade tillgång till internet hela tiden dröjde meddelandena från honom. För mig var det inte mer än en vanlig chatt till en början. Tiden gick och det hade gått två månader och han kom hem från Australien. Jag och en tjejkompis skulle köra till hennes sommarstuga i Småland under en vecka och jag lyckades övertala henne att vi skulle ta en omväg och träffa denna kille. Vi körde dit och bodde på hotell i två nätter, andra dagen där träffade jag killen och direkt föll jag för honom. Love at first sight kan man säga. Vi hade en underbar dag tillsammans och sedan blev det kväll och han åkte hem och dagen efter körde vi till Småland - och det enda som fanns i mitt huvud var killen. 
 
Efter massa SMS fram och tillbaka bestämde vi att han skulle komma till min 20 års fest, han kom tillockmed ner på min födelsedag den 12 april. Vi bodde på hotell hela helgen och I had the time of my life. Jag var så kär och på söndagen när han skulle åka hem visste jag inte om jag skulle få se honom igen. Jag bara låg och grät, trotts att han sa att det inte var sista gången vi sågs så visste jag inte om det var toma ord. Vi fortsatte skriva med varandra och vi träffades igen. Och det har slutat med att jag har flyttat upp till honom - i Göteborg. 
 
 
Med detta vill jag säga att det är inget fel med att vara sig själv. Du ska inte vara rädd att visa vem du är - om du så är straight, gay, bi, transa eller vad fan som helst. Det spelar ingen roll vad alla andra tycker, det viktiga är att du mår bra, och det gör du inte om du håller något sånt här inne. Tro mig - jag vet.
 
Peace & Love! 
 

Godkväller!

Kategori: Allmänt

Det här med bloggandet är egentligen inte min grej, det har jag märkt då jag ofta glömmer bort att uppdatera bloggen - dessutom kommer jag aldrig på vad jag ska skriva här. Vad vill ni läsa på bloggen? Vad ska jag skriva om? Kom med tips och idéer så lovar jag att jag kommer bli bättre på detta. 

3 veckor

Kategori: Allmänt

Hejhopp!
det har varit lite dåligt med bloggandet, men jag skyller på tröttheten som slått till. Att börja klockan sex gör en helt slut i huvudet, men man vänjer sig väl snart.

Jobbet går väldigt bra, har snart jobbat i två veckor och redan efter en vecka fick jag ansvar för en egen avdelning - förvaring, färg och beslag. Spännande faktiskt! Igår fick jag planera och beräkna hur mycket extra färg som skulle beställas hem. Nu när ute säsongen slutar är det dags för innefärg istället. På fredag kommer färgen och då ser vi om jag tänkt rätt.

Jag på lördag har jag bott i Göteborg i tre veckor och det känns riktigt bra. Starta sitt eget och få ta hand om sig själv (och pojkvännen).

Nu väntar jag på att Viktor ska komma hem från jobb så vi kan sticka och handla - förhoppningsvis några möbler med :D

Peace!Working lalala

Kategori: Allmänt

Hey, I just met you. And this is crazy....
 
Nejmen, hejsan!
Nu har snart en hel arbetsvecka på Jula Sisjön passerat och det känns ändå grymt bra nu. Från början kändes det inte alls bra, och finns lite saker som gör att jag känner mig lite osäker på Sisjön - eller så är det bara att jag är så pass van vid Jula Jägersro som gör att det känns konstigt. Men det kommer väl.
 
Lägenheten känns också underbar, detsamma med att bo ensam och få starta någonting eget. Jag ångrar inte en sekund att jag flyttade hit - och att få vara tillsammans med min pojkvän varje dag. Nu är han ju också min Sambo...
 
Nu ska vi krypa ner i soffan och kolla på film, sen blir det att sova tidigt då vi båda börjar jobba klockan sex. I helgen är jag ledig och det ska bli GRYYMT gött!!
 
Peeace

Jula Sisjön

Kategori: Allmänt

 
Imorgon är första dagen på mitt nya Julavaruhus här i Göteborg. Här finns två varuhus och ett tredje ska öppnas - Partille, Sisjön och Kållered som strax öppnar. Jag ska börja jobba på Sisjön som är en av de lite större varuhusen. Det ligger i ett handelsområde med affärer som Willys, Coop Forum, Chilli och Rusta m.fl.
Har varit och handlat där några gånger nu när vi flyttat hit och personalen verkar trevliga, men vi får väl se imorgon hur det är. Dock kommer jag sakna Jula Jägersro så sjuukt mycket!!
Nu måste jag sova, ska ju upp klockan 05.00 imorgon... ZzzZzzZzz..
Peace